Серед українських туристів в Анталії цього сезону не було летальних ковід-випадків – консул

Серед українських туристів в Анталії цього сезону не було летальних ковід-випадків – консул

Укрінформ
Туристичний сезон, який триває в турецькій Анталії, відносно спокійний з огляду на пандемію. Більшість громадян України, у яких було виявлено коронавірус, перенесли його легко.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив консул України в Анталії Емір Рустамов.

«Цей туристичний сезон пройшов досить спокійно з погляду ковіду. Нам відомо лише про десяток випадків захворювання на СOVID-19 громадян України в межах консульського округу. Більшість з них перенесли хворобу у легкій формі. Були випадки госпіталізації, але, на щастя, без летального результату», – сказав Рустамов.

За його словами, були випадки, коли наші громадяни потрапляли на карантин після повторного вибіркового тестування, яке проводилося вже після прибуття в Туреччину.

«Турецькі органи дуже суворо ставляться до усіх фактів інфікування чи контакту з хворими, і тут потрібно дотримуватися законів та правил країни перебування», – сказав консул.

Дипломат закликав українців відповідального ставитися до організації відпочинку й мати якісний страховий поліс на час подорожі.

«Також ще раз наголошую на важливості наявності якісного страхового полісу. Потрібно уважно читати умови відповідної угод та обирати якісні послуги. Краще заплатити на 100 гривень більше за поліс, ніж потім, у разі настання страхового випадку, 10 тисяч доларів або більше за лікування», – сказав Рустамов.

Читайте також: У столиці «чайної» провінції Туреччини будують 29-метрову склянку – бардак

Також консул рекомендує ще в Україні, до початку подорожі вивчати об'єктивну інформацію про готелі.

«Сьогодні багато ресурсів, де можна знайти реальні описи готелів та умов перебування в них. У нас були непоодинокі випадки звернень туристів щодо невідповідності умов, заявлених під час продажу туру, та реальних умов перебування туристів у готелі. Це питання цивільно-правових відносин туриста з турагентом, який продає тур, та туроператором, який його виконує та забезпечує. Отже, ставитись до свого відпочинку на іноземних морях слід уважно та відповідально», – наголосив він.

За його словами, станом на цей час регіон Анталії відвідало 860 тисяч українських туристів, що на 220 тисяч більше, ніж у доковідний 2019 рік.

Як повідомляв Укрінформ, Анталія серед провінцій Туреччини, де найнижчий рівень за кількістю випадків захворювання СOVID-19. За тиждень, 4-10 вересня, кількість нових випадків на 100 тисяч населення у провінції Анталія становила 40,46. Для порівняння: в Анкарі цей показник становив 282,66, у Стамбулі – 183,48. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-