Кубраков: Відновлення річкових турмаршрутів – частина стратегії розвитку внутрішніх водних шляхів

Кубраков: Відновлення річкових турмаршрутів – частина стратегії розвитку внутрішніх водних шляхів

Укрінформ
Відродження річкових туристичних маршрутів – частина загальної стратегії розвитку внутрішніх водних шляхів Міністерства інфраструктури України.

Про це міністр інфраструктури Олександр Кубраков сказав журналістам, коментуючи ініціативу запуску річкового туристичного маршруту "Київ – Канів – Київ", передає кореспондент Укрінформу.

"Маршрут "Київ – Канів – Київ" – це перший крок для старту регулярних пасажирських перевезень по річці Дніпро. Нам важливо розуміти, чи буде генеруватися необхідний для цього попит серед українців… Відновлення туристичних маршрутів рікою є частиною загальної стратегії розвитку внутрішніх водних шляхів міністерства. Ріка має стати зручнішою та безпечнішою як для пасажирських, так і вантажних перевезень", – сказав Кубраков.

Міністр інфраструктури також зауважив, що комплексний запуск річкових пасажирських перевезень має включити оновлення річкових вокзалів і причалів, а також виробництво суден в Україні.

Читайте також: Відновлення річкових маршрутів до Канева відроджуватиме туризм – мер

Окрім того, Кубраков розповів, що в майбутньому Міністерство інфраструктури, Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Державним агентством розвитку туризму планують запускати маршрути з Києва до Чорнобиля, Переяслав-Хмельницького та Трахтемирова.

Як повідомляв Укрінформ, Державне агентство розвитку туризму України (ДАРТ) 16 вересня презентувало тестовий одноденний річковий туристичний маршрут "Київ – Канів – Київ" на швидкісному теплоході "Ракета".  

Ініціатива реалізовується Державним агентством розвитку туризму спільно з Міністерством культури та інформаційної політики, Міністерством інфраструктури, Київською та Черкаською обласними державними адміністраціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-