Відновлення річкових маршрутів до Канева відроджуватиме туризм – мер

Відновлення річкових маршрутів до Канева відроджуватиме туризм – мер

Фото
Укрінформ
Відновлення річкових туристичних маршрутів до Канева сприятиме відродженню туризму в місті.

Таку думку висловив міський голова Канева Ігорь Ренькас під час розмови із журналістами у межах престуру тестовим річковим маршрутом "Київ – Канів – Київ", передає кореспондент Укрінформу.

"Я пам’ятаю ще ті часи, коли ходили сюди (у Канів – ред.) "Метеори", "Ракети". Багато було іноземних туристів. Для мене не зрозуміло, куди вони всі зникли. Для Канева були дуже напружені часи, коли це сталося. Я думаю, що цей рейс ("Київ – Канів – Київ") – новий крок до відродження туризму, який колись був у Каневі", – сказав Ренькас.

За його словами, найпривабливіші туристичні об’єкти в Каневі – Тарасова Гора (могила Тараса Шевченка), Успенський собор, заснований в ХІ столітті, а також добудований в межах президентської програми "Велике будівництво" Шевченківський культурний центр.

Водночас міський голова висловив занепокоєння, що недостатньо розвинена інфраструктура може не витримати великої кількості туристів. "У нас є всього кілька невеликих готелів. Проблема в готелях, у благоустрої міста", – зазначив він і додав, що наразі є охочі побудувати в Каневі великий готельний комплекс. Проте Ренькас не зазначив, коли це може статися.

Читайте також: МКІП і ДАРТ опрацьовують варіант річкового туру з Києва до Чорнобиля – Ткаченко

Підсумовуючи, міський голова наголосив, що місто поступово рухатиметься до розвитку інфраструктури й туризму.

Як повідомляв Укрінформ, Державне агентство розвитку туризму України (ДАРТ) 16 вересня презентує тестовий одноденний річковий туристичний маршрут "Київ – Канів – Київ" на швидкісному теплоході "Ракета". 

Ініціатива реалізовується Державним агентством розвитку туризму спільно з Міністерством культури та інформаційної політики, Міністерством інфраструктури, Київською та Черкаською обласними державними адміністраціями.

Фото: Ангеліна Страшкулич, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-