Держтуризм у вересні протестує маршрут Київ – Канів по Дніпру

Держтуризм у вересні протестує маршрут Київ – Канів по Дніпру

Укрінформ
Державне агентство розвитку туризму планує у вересні провести тестові рейси Дніпром на теплоходах "Ракета" за маршрутом Київ – Канів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це розповіла голова агентства Мар'яна Олеськів під час зустрічі з журналістами 10 вересня.

"Пробні рейси за маршрутом Київ – Канів на "Ракеті" ми запускаємо пілотно для того, щоб опитати людей", – сказала Олеськів.

За її словами, загалом в агентстві планують здійснити декілька рейсів за цим маршрутом, перший має відбутися 19 вересня. Серед пасажирів таких рейсів будуть проведені фокус-групи для дослідження рентабельності маршруту і його актуальності серед населення.

Голова Держтуризму пояснила, що такі перевезення – досить дорогі, й тому потрібно чітко визначити, чи користуватимуться вони попитом і яку ціну пасажири будуть готові заплатити за проїзд на теплоході. Вона зазначила, що також в агентстві хочуть дослідити готовність Канева до зростання туристичного потоку. Олеськів наголосила, що Канів – дуже приваблива туристична локація.

Читайте також: МКІП і Держтуризм працюють над відновленням туристичних маршрутів Дніпром

"У 2019 році Канів та могилу Тараса Шевченка відвідало більше людей, ніж Чорнобиль", – зауважила очільниця агентства.

Як повідомляв Укрінформ, "Ракета" – серія швидкісних пасажирських річкових суден на підводних крилах, які активно використовувалися в СРСР. В Україні в 1970-и роках курсувало понад 150 "Ракет". Але після 1990-х цей різновид транспорту став економічно не вигідним, і більшість "Ракет" продали за кордон. Частина з них досі ходять в Греції, Таїланді та Канаді.

Станом на 2018 рік в Україні було лише чотири "Ракети", випущені на вітчизняних заводах. Ці "Ракети" використовуються на півдні країни, зокрема в Миколаєві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-