Українці побили допандемійний рекорд відвідуваності Анталії

Українці побили допандемійний рекорд відвідуваності Анталії

Укрінформ
Україна стала єдиною країною, кількість туристів з якої перевищила цього року допандемійний показник відвідуваності Анталії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на видання Turizm Gazetesi

«Україна стала єдиною країною, яка перевищила показники періоду до пандемії, й стала другим за величиною ринком збуту в Анталії», – йдеться в повідомленні.

Загалом із 10 січня по 30 серпня Анталія прийняла 4 мільйони 978 тисяч 36 туристів, які прибули на 28 тисячах 71 літаку. До пандемії – у рекордний 2019 рік (у період з 10 січня до 30 серпня) – Анталію відвідали 10 млн туристів.

Кількість туристів з України зросла на 220%, як порівняти з показником попереднього року, і становить 859 тисяч 157 осіб. У 2019 році з України прибуло 596 тисяч туристів.

Так, за кількістю туристів, які приїхали до Анталії, Україна випередила Німеччину і піднялася на друге місце. Частка відвідувачів з України становить 17,6% від загальної кількості.

Читайте також: Пандемія скоротила відвідуваність музеїв Туреччини майже на дві третини

Зазначається, що цьогоріч кінець серпня, який вважається періодом завершення сезону, навпаки став високим сезоном за рівнем відвідуваності та кількістю туристів.

Як Укрінформ повідомляв раніше, у липні в аеропорт Анталії щодня прибувало 70 тисяч туристів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-