У Cлавутичі створюють інноваційний музей сучасного мистецтва

У Cлавутичі створюють інноваційний музей сучасного мистецтва

Укрінформ
У місті Славутичі планують відкрити інноваційний музей сучасного мистецтва, для якого починають формувати колекцію. 

Про це Укрінформу повідомили у міськраді.  

«Ядром колекції стануть твори художників різних жанрів та напрямків, створені під час масштабної артрезиденції «Семантичний сюрреалізм у просторі постмодернізму», яка пройде цього року у кілька етапів з 31 серпня по 17 жовтня. Грантову підтримку для реалізації амбітних планів місто отримало від Українського культурного фонду», – заначили у міськраді.

Першим кроком на шляху до створення інноваційного музею мистецтв буде проведення у місті – втретє з 2019 року – масштабної артрезиденції. Вона відбудеться у відкритому форматі і складатиметься з трьох творчих підпроєктів, об’єднаних спільною темою «Апофеоз імперії». 31 серпня – 6 вересня триватиме підпроєкт «Фото-Графіка» (куратор – Єлизавета Зігура) для фотографів та графіків, 6-12 вересня – «Тривимірне мистецтво у VR» (куратор – Катерина Рай) для скульпторів віртуальної реальності, з 12 по 18 вересня  – «Медіа-арт» (куратор – Олександра Халепа).

Читайте також: Славутич вперше в Україні запровадив посаду омбудсмена з безбар’єрності

Все напрацьоване на артрезиденції, на яку запрошено 55 митців, увійде до фондів інноваційного музею мистецтв.

«У просторі нового музею будуть демонструватися окремі колекції, змінюючи одна одну. Музей обслуговуватиме потужне комп’ютерне забезпечення, що буде накопичувати і зберігати цей творчий доробок, а потім робити його доступним онлайн усьому світові», – сказав організатор артрезиденції, радник міського голови з питань культури та туризму Віктор Гріза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-