Славутич вперше в Україні запровадив посаду омбудсмена з безбар’єрності

Славутич вперше в Україні запровадив посаду омбудсмена з безбар’єрності

Укрінформ
Місто Славутич на Київщині вперше в Україні запровадило посаду омбудсмена з безбар’єрності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністертсва розвитку громад та територій України.

"У місті Славутич впроваджують низку проєктів, що спрямовані на створення універсального простору. Цей напрям реалізується у межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Відтак у місті вперше в Україні створено посаду омбудсмена з безбар’єрності у структурі виконавчого комітету міської ради", - йдеться у повідомленні.

Заступниця міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська зауважила, що Славутич впроваджує програму з безбар’єрності, що має на меті створення доступних міських просторів. Наразі триває відбір кандидатури на цю посаду. Фахівець координуватиме напрям інклюзії та доступності у місті.

Читайте також: Зеленська відкрила фотовиставку «Не|видиме життя», присвячену безбарєрності

Також зазначають, що у Славутичі продовжують розбудовувати безбар‘єрний простір. Зокрема, завершено ремонтні роботи в інклюзивно-ресурсному центрі. Крім того, продовжують роботи із заниження тротуарів на проспекті Дружби народів та триває реконструкція критого басейну, яка враховує потреби маломобільних груп населення.

Козловська наголосила, що успішний досвід Славутича у реалізації безбар’єрних рішень у майбутньому планують поширити на всю Україну.

Як повідомлялося, раніше Міністерство розвитку громад та територій України, Київська обласна державна адміністрація та Славутицька міська рада підписали Меморандум про розвиток безбар’єрної архітектури в Україні.

Також повідомлялося, що на виконання указу Президента Володимира Зеленського та в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» Кабінет Міністрів у квітні 2021 року затвердивНаціональну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-