Швеція оновила правила в'їзду для іноземців

Швеція оновила правила в'їзду для іноземців

Укрінформ
З 1 вересня усі, хто в'їжджатиме до Швеції та не завершив повний курс вакцинації від коронавірусної хвороби, окрім мешканців нордичних країн, має пред'являти негативний тест на коронавірус та перебувати на самоізоляції упродовж одного тижня.

Як передає Укрінформ із посиланням на The Local, «карантинні» правила в'їзду, що діяли до 31 серпня включно, продовжило Управління охорони здоров'я Швеції (Public Health Agency).

Зазначається, що мандрівникам не з нордичних країн, до яких окрім Швеції відносяться Данія, Норвегія, Ісландія та Фінляндія, продовжують рекомендувати самоізолюватися на тиждень вдома, зокрема, не відвідувати громадські місця, не користуватися громадським транспортом та не приймати вдома гостей, а також зробити безкоштовний тест на COVID-19.

Від цих правил звільнені діти від 6 років, а також люди, які отримали другу дозу вакцини від коронавірусу не менш ніж за два тижні до прибуття в Швецію.

Читайте також: Шведів вакцинуватимуть третьою дозою COVID-вакцини

Утім, згідно з правилами, навіть повністю вакцинованим громадянам, які прибувають до Швеції з-за кордону, рекомендують здати тест у разі будь-якого відчуття слабкості чи симптомів вірусного захворювання.

Зазначається, що оновлені правила діятимуть до 31 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, Швеція з 26 липня відкрила в’їзд для українців. В’їзд до країни дозволений, якщо з дати отримання другої дози вакцини проти COVID-19 пройшло щонайменше 14 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-