На Волині відремонтували дороги до Шацьких озер

На Волині відремонтували дороги до Шацьких озер

Фото
Укрінформ
У Волинській області за програмою Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” відремонтували маршрути Т-03-02, Т-03-06 загальною довжиною 48,5 км, які ведуть до озера Світязь та Шацького національного природного парку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) у Фейсбуці

Повністю відновили 26 км траси Т-03-02 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко – Козин – /М-06/ від села Піща до села Положеве, а також дорогу Т-03-06 /Т-03-02/ – Шацьк – Вілиця – Прип'ять – Любохини – /Т-03-08/ від селища Шацьк до села Любохини на всій протяжності – 22,5 км.

“На 48 кілометрах влаштовано тришаровий дорожній одяг, що складається з міцної щебенево-піщаної основи та двох шарів з асфальтобетонної суміші. На нове дорожнє покриття підрядні підприємства надають п’ятирічний гарантійний термін”, – розповів заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

Роботи тривали з березня. До ремонту ці автошляхи було важко назвати дорогами державного значення. Їхнє покриття було зі щебеню та бруківки.

Окрім відновлення самого покриття, фахівці також нанесли розмітку, встановили нові дорожні знаки, бар’єрне огородження, сигнальні стовпчики, облаштували посадкові майданчики, встановили нові і відремонтували існуючі автопавільйони. У межах населених пунктів проклали тротуари, а також провели влаштування узбіч та їх укріплення.

Паралельно роботи тривають ще на майже 10-кілометровій ділянці Положеве – Згорани дороги Т-03-02. Там приступили до влаштування вирівнювального шару з асфальту. На ремонт наступного відрізка цього автошляху від с. Згорани до м. Любомль, довжиною 9,5 км, проводять тендер.

На ділянці дороги Т-03-01 Залісся – /Т-03-02/ Пульмо – Гряда, довжиною 5,6 км, укладено перший шар асфальту. Шлях пролягає вздовж північної сторони перлини Шацьких озер – озера Світязь. Незабаром можна буде протестувати і ці відновлені ділянки шляхів.

Читайте також: На Львівщині у садибі Франка влаштують етнофест

Загалом у межах “Великого будівництва” планують відновити понад 195 км автомобільних доріг державного значення у Волинській області.

Як повідомляв Укрінформ, програма Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво” спрямована на вирішення проблеми внутрішніх перевезень та розвиток транзиту й міждержавних відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-