Арабський світ, Туреччина і країни ЄС: Україну цьогоріч відвідали 300 тисяч іноземців

Арабський світ, Туреччина і країни ЄС: Україну цьогоріч відвідали 300 тисяч іноземців

Укрінформ
Туристичний сезон цього року, як порівняти з минулим, істотно покращився. Збільшення пасажиропотоку зафіксували на 25 відсотків.

Про це повідомив на брифінгу начальник відділу прикордонної служби Бориспіль-1 підполковник Віталій Титовець, передає Укрінформ

«У цьому році прикордонники зафіксували істотне збільшення пасажиропотоку. Наші громадяни активно їхали на відпочинок. Пасажиропотік за цей туристичний сезон збільшився майже на 25 відсотків», – сказав Титовець.

За його словами, з червня по серпень через пункт пропуску «Бориспіль» перетнуло кордон близько 3 млн осіб – на в’їзд і на виїзд на та з території України. Серед них близько 300 тисяч іноземців в’їхало в Україну, це 10 відсотків від всього загального потоку. Титовець зауважив, що «найбільше туристів було з Арабського світу, Туреччини та країн ЄС».

Читайте також: На «Буковелі» ресторани запроваджують меню арабською мовою для туристів з Саудівської Аравії

Це пов’язано з відкриттям нових напрямків з Арабськими країнами, зокрема, Саудівською Аравією.

«І у нас одразу істотно збільшився в’їзд громадян Саудівської Аравії, громадян Катару. За останні два місяця до України в’їхало близько 30 тисяч іноземних туристів з цих країн», – сказав Титовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-