На Хмельниччині зняли музичні кліпи в 5 туристичних локаціях

На Хмельниччині зняли музичні кліпи в 5 туристичних локаціях

Відео
Укрінформ
На Хмельниччині в межах проєкту «Культура on/off. Цифрові мости» зняли музичні кліпи в п’яти туристичних локаціях, щоб підтримати мистецтво та туризм в умовах пандемії.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів голова громадської організації «Територія», засновник фестивалю «Respublica», автор та куратор проєкту «Культура on/off. Цифрові мости» Андрій Захарко.

«Цей проєкт створений у серпні минулого року, коли ми побачили, що в умовах пандемії музична і туристична індустрії перебувають в колапсі. Музиканти не виступали і ми не знали, наскільки довго це триватиме, тому нам потрібно було придумати проєкт, який міг би навіть у часи пандемії та локдаунів допомагати митцям працювати, а також розвивати туристично привабливі, маленькі не добре відомі куточки, щоб люди про них знали і могли туди поїхати, коли з’явиться можливість», – зазначив Захарко.

За його словами, частиною проєкту були зйомки музичних кліпів у п’яти туристичних локаціях. Для цього обрали місця, де громада була зацікавлена в розвитку туризму. Щодо виконавців, то свої кліпи знімали митці з Хмельниччини, Києва та Тернополя.

Читайте також: На Бакоті планують відкрити хостел і мистецький простір

Зокрема у Чорному Острові кліп на пісню «Глобальне потепління» знімав BRAT, в Антонінах – гурт adm:t на композицію «Лісостеп», на Бакоті – ГуляйГород&Morphom на пісню «Веснянка», у Самчиках – колектив Tik Tu на композицію «Aero», у Жванці – дует Zapaska на пісню «Гойя».

«Для зйомок кліпів ми обрали різних виконавців, бо кожен буде популяризувати цей проєкт ще й у своєму регіоні. У проєкті було важливо не тільки зробити промо цим локаціям та музикантам, а ще й знайти в громадах людей, для яких ми проводили майстер-класи, аби навчити їх, як у період пандемії можна розвивати туризм та мистецтво, як працювати з SMM (маркетинг у соцмережах – ред.), як за допомогою смартфона популяризувати своє село та його цікаві місця та користуватися дроном. Тобто ми реалізували ще й освітню функцію», – додав Захарко.

Крім того, фотограф проєкту знімав цікаві експонати в сільських музеях та місця, серед яких і мозаїчні зупинки. Фото передадуть громадам, щоб вони наповнювати контент у своїх соцмережах.

До участі в проєкті долучився й археолог Павло Нечитайло (музикант дуету «Zapaska» – ред.), який проводив розвідку в локаціях, де знімали кліпи. З-поміж іншого в Антонінах він виявив фрагменти кераміки черняхівської культури, у Чорному Острові – ймовірні залишки палацу Вілагура.

Проєкт «Культура on/off. Цифрові мости» реалізувався за грантові кошти Українського культурного фонду.

Фото: Культура on/off

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-