На Бакоті планують відкрити хостел і мистецький простір

На Бакоті планують відкрити хостел і мистецький простір

Фото, відео
Укрінформ
У селі Гораївка на Хмельниччині, що поруч із популярною туристичною локацією Бакота, створюють хостел для туристів та мистецький простір.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.Поділля.

«За десять років ситуація з інфраструктурою тут не змінилась – немає доброї дороги, немає де заночувати. Тому ми вирішили за допомогою митців та мистецтва привернути увагу до цього місця. Бакота дуже цікава як своїм кліматом, так і природою, тут є печерний скельний монастир. І плюс люди, які сюди приїжджають, не шукають гарних умов, а їдуть тому, що тут є якась енергетика в повітрі», - розповів голова громадської організації «Територія», організатор мистецького простору Андрій Зоін.

На Бакоті планують відкрити хостел і мистецький простір / Фото: suspilne

За його словами, кошти на хостел і мистецький простір збирали на спільнокошті. Загалом вдалося назбирати 100 тис. грн, а міжнародний фонд «Відродження» подвоїть цю суму.

Один із корпусів школи, якому 100 років, трансформують під хостел, а в інших будівлях облаштують майстерні та виставкові зали. Передовсім приміщення забезпечать електрикою, водою та каналізацією.

Читайте також: На Луганщині презентували два туристичні маршрути

«Після того, як ми зробимо тут більш-менш придатні умови для проживання, в нас запланована реалізація проєкту «Нова резиденція». Ми виграли грант від Українського культурного фонду. Це буде захід, на який зберуться художники та музиканти. Вони житимуть тут 14 днів, дивитимуться закинуті та затоплені села, будуть слухати лекції, рефлексувати та створювати свої твори», - додав Зоін.

Як зауважив голова Староушицької тергромади Анатолій Тимчук, село Гораївка розташоване найближче до Дністра і всім відомої Бакоти. Такі проєкти дозволять популяризувати громаду та її туристичні локації.

Читайте також: На Полтавщині презентували перший в Україні «Релігійний атлас» області

Бакота – відома туристична локація, яку часто називають «українською Атлантидою». У 1981 році село затопили під час будівництва Дністровської ГЕС. Нині там красиві краєвиди, цілющі джерела та Бакотський скельний монастир, а також є розроблений туристичний маршрут «Легенди Пониззя: Бакота і Староушицька громада».

Фото: Суспільне Поділля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-