На Луганщині презентували два туристичні маршрути

На Луганщині презентували два туристичні маршрути

Фото
Укрінформ
Луганська ОДА під час помотуру для журналістів презентувала перші два із шести маршрутів, розроблених у межах програми розвитку туризму.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні ми розробили шість туристичних маршрутів. Вони насамперед мають знайомити з нашим історичним минулим, потім з культурою і традиціями, з нашими звичаями. Але ми, крім цього, ще перейнялися розбудовою туристичної інфраструктури і туристичного бізнесу у такий спосіб, щоб на туристичних маршрутах можна було заробляти. Ці кошти дадуть змогу нам належним чином утримувати об’єкти культурної спадщини», – зазначила за підсумками промотуру заступниця голови Луганської ОДА Катерина Безгинська.

У кожному районі представили по три визначні об’єкти, які мають зацікавити передусім місцевого туриста. У Щастинському районі – це геологічна пам’ятка природи «Баранячі лоби», унікальні скельні відслонення крейди заввишки 50 метрів віком до 80 мільйонів років.

На Луганщині презентували два туристичні маршрути / Фото: Олексій Ковальов, Укрінформ

У Новоайдарському краєзнавчому музеї гості познайомилися, зокрема, з унікальною експозицією жіночих костюмів місцевого населення XVIII – початку XX століть, яка розміщена на спеціально для цього розробленому подіумі. Третім об’єктом став т. зв. «бурштиновий» храм, більшість ікон якого виконані з використанням рівненського бурштину. Спроектований і побудований храм близько 10 років тому на пожертви громади і кошти спонсорів.

Фото: Михайло Бублик
Фото: Михайло Бублик

У Старобільську представники ЗМІ відвідали жіночий монастир «Усіх скорботних радість». Він став відомий усій Європі після досліджень луганських істориків, які встановили, що після захоплення у 1939 році Польщі НКВД влаштувала в цьому монастирі концтабір для утримання майже п’яти тисяч офіцерів Війська Польського, яких у квітні 1940-го розстріляли в селі П’ятихатки під Харковом.

Фото: Михайло Бублик
Фото: Михайло Бублик

Під час промотуру також відбулося ознайомлення з купецькою та церковною архітектурою колишнього повітового міста, а також із оригінальними пам’ятниками ранньої радянської доби (початок 20-х років минулого століття), які в інших містах України практично не збереглися. Крім пам’яток, Старобільськ знаменитий своїми уродженцями, як-от творець гвардійського міномета («Катюші») Георгій Лангемак або перший будівничий космодрому «Байконур» Михайло Григоренко.

Фото: Михайло Бублик
Фото: Михайло Бублик

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-