«Козацьке коло» на Хортиці готове на 60%

«Козацьке коло» на Хортиці готове на 60%

Велике будівництво
Укрінформ
Роботи з оновлення розташованого у Національному заповіднику «Хортиця» у Запоріжжі «Козацького кола» завершені на 60%. Це об'єкт «Великої реставрації», що відбувається за програмою Президента України «Велике будівництво».

Про це повідомляють у Запорізькій ОДА, передає Укрінформ. 

Зазначається, що будівельні роботи на «Козацькому колі» йдуть потужними темпами – вже виконано понад 60% запланованого. На локації вже встановили сім скульптурних композицій та завершують укладання плитки, під’єднання інженерних мереж.

Окрім того, тривають роботи з оновлення паркових майданчиків поблизу. Територію стоянки розширили майже вдвічі, щоб кожен автовласник зміг без перешкод відвідати культурні об’єкти острова. Нині там встановлюють нові бордюри.

Прискорюються роботи і на ще одному об'єкті Хортиці – Кургані Єдності.

У хортицькому Музеї історії запорозького козацтва будівельники взялися до ремонту покрівлі та влаштування дощової каналізації. Паралельно демонтують фасад, щоб розширити будівлю, збільшивши вхідну групу та добудувавши новий хол.

Читайте також: Після «Великої реставрації» Хортиця запропонує туристам аудіоподорож – МКІП

Як повідомляв Укрінформ, на реставрацію об’єктів острова з державного та обласного бюджетів виділено близько 100 млн грн.

«Козацьке коло» – це простора галявина неподалік від Музею історії запорозького козацтва на Хортиці. Це місце стало традиційним для проведення різноманітних козацьких урочистостей і заходів, серед яких – Козацька тризна, фестивалі бойових мистецтв, Покрова на Хортиці. Також тут проводять народні свята.

Роботи на «Козацькому колі» планують завершити до кінця серпня, адже на цій локації 28-29 серпня має відбутися масштабний музичний фестиваль.

За програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» на Хортиці не лише відремонтують Музей історії запорізького козацтва, а й комплексно змінять всю територію, після чого острів стане одним із ключових туристичних «магнітів» України.

Фото: Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-