На Буковині запрацював бальнеологічний санаторій після майже півтора року простою

На Буковині запрацював бальнеологічний санаторій після майже півтора року простою

Укрінформ
У Чернівецькій області знову почав приймати відвідувачів бальнеологічний санаторій "Брусниця", який не працював майже півтора року.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна рада, передає Укрінформ. 

"Чернівецьке обласне комунальне підприємство "Бальнеологічний санаторій "Брусниця" не функціонував майже півтора року. Проте завдяки вжитим управлінським заходам теперішнього керівництва та депутатів обласної ради з 1 липня санаторій знову розпочав роботу й активно приймає відвідувачів", – йдеться у повідомленні.

В обласній раді зазначили, що сума загальної успадкованої заборгованості закладу становила близько 500 тис. грн. Через брак фінансування з року в рік стан санаторію погіршувався. Обласна рада минулого скликання порушувала питання щодо продажу об’єкта.

"Діяльність установи вдалося відновити без залучення бюджетних коштів. Прибуток від комунального підприємства спрямовано на закриття поточної заборгованості. Першочергово – на погашення боргів із заробітної плати. Підприємство вже заробило близько 100 тис. грн за період відновленої роботи, тобто менше, ніж за місяць. Відповідно разом із поступовим налагодженням роботи зменшується і сума заборгованості", – додали в Чернівецькій облраді.

Читайте також: Буковинські лісівники планують збудувати дорогу до станції "Памір" на горі Томнатик

Кількість працівників санаторію збільшили з 6 до 20 осіб. Новостворені робочі місця забезпечують додаткові надходження до місцевого бюджету.

За словами пресслужби облради, наразі умови бальнеологічного санаторію «Брусниця» не зовсім європейські, і на це є об’єктивні причини. Але тут лікується досить багато людей. І влада докладатиме всіх зусиль для поліпшення матеріально-технічної бази і підвищення рівня сервісу закладу, щоб буковинці та гості області мали можливість отримувати якісні медичні послуги.

Торік бальнеологічний санаторій "Брусниця" опинився в епіцентрі корупційного скандалу. Тоді НАБУ звинуватило попереднього голову Чернівецької облради у вимаганні 400 тисяч та отриманні 180 тисяч доларів хабаря за довгострокову оренду із подальшою приватизацією цього санаторію. 

Фото: brusnytcia.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-