Буковинські лісівники планують збудувати дорогу до станції

Буковинські лісівники планують збудувати дорогу до станції "Памір" на горі Томнатик

Укрінформ
У Чернівецькій області лісівники починають проєктування та будівництво 3,5 кілометра дороги, яка вестиме до популярної серед туристів колишньої радіолокаційної станції "Памір" на горі Томнатик.

Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької ОДА, передає Укрінформ. 

"Карпатський держспецлісгосп має розпочати проєктування, відтак будівництво автошляху через перевал Джогул. Понад три з половиною кілометри якісного дорожнього полотна від Шепота до Верхнього Ялівця має бути облаштовано відповідно до будівельних норм та стандартів та з урахуванням потреб лісового господарства, захисту довкілля та новітніх технологій, що зробить набагато доступнішою для туристів мегапопулярну останнім часом колишню радянську військову базу "Памір" на вершині гори Томнатик", – йдеться у повідомленні.

В обласній адміністрації зазначили, що за перших шість місяців цього року за кошти держлісгоспів відновили та відремонтували 64 кілометри лісових доріг.

Читайте також: Буковина до Дня Незалежності влаштує концерт на горі Томнатик і видасть «смачний» альбом

Під час робочої зустрічі лісівників вирішили збирати геокоординати лісових доріг, а також створити окрему базу даних і сервісу для паспортизації їхньої мережі.

"Виконання таких важливих робіт дасть змогу якісно планувати та комплексно розбудовувати гірські автошляхи спільно із зонами відпочинку, туристичними маршрутами", – додали у Чернівецькій ОДА.

Отже, найближчим часом лісівники Буковини розпочнуть оцифрування мережі підвідомчих автошляхів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-