«Чернігів стародавній» відновив кількість відвідувачів до передпандемійного рівня

«Чернігів стародавній» відновив кількість відвідувачів до передпандемійного рівня

Укрінформ
Кількість відвідувачів Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній" у червні стрімко зросла і майже досягла рівня докоронавірусного 2019 року.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив учений секретар заповідника Сергій Черняков.

"Показники екскурсійної діяльності у нас зараз – чудові: кількість відвідувачів музейних об’єктів практично досягла рівня докоронавірусного 2019 року", – сказав він.

За словами вченого секретаря, у червні 2019-го заповідник прийняв 34 729 відвідувачів і провів 572 екскурсії. Торік з 1 числа цього місяця він тільки відновив роботу після локдауну, тож порівнювати ті показники немає сенсу (632 відвідувачі й 88 екскурсій). А от підбиття підсумків червня цього року дуже порадувало. Тому що пам’ятки та музейні експозиції "Чернігова стародавнього" оглянуло 30 146 відвідувачів, а екскурсій було проведено 802. Це в півтора рази більше, ніж у травні.

"Нам приємно, що інтерес до Чернігова та його музейних колекцій залишається на високому рівні. І що все частіше приїжджають великі групи – по 40-50 осіб. А ще з’явилася гарна тенденція замовлення екскурсій практично на всі об’єкти заповідника. Раніше такого не було", – зазначив Черняков.

Він додав, що в попередні роки туристи обмежувалися переважно оглядом старовинного Валу та Антонієвих печер. Зараз вони готові ходити з екскурсоводом 5 годин, щоб побачити якомога більше і познайомитися зі стародавнім містом та його культурою.

Читайте також: На чернігівський Вал повертають цапків Коцюбинського

За словами Чернякова, гості Чернігова із захопленням дивляться на оновлення парків обласного центру. І їх не бентежить капітальний ремонт, який розпочався у верхній частині Валу. Імовірніше, навпаки. Адже всі 12 гармат зараз стоять поряд і це – чудова локація для фотографування.

Географія відвідувачів, поінформував учений секретар заповідника, постійно розширюється. Люди їдуть майже з усіх регіонів України, зростає кількість туристів з-за кордону. Проте лідирують традиційно Київ та Київська область.

Як повідомляв Укрінформ, 6 травня цього року Чернігівщина вийшла з "червоної" карантинної зони, і заповідник "Чернігів стародавній" відновив екскурсійну діяльність. У перші тижні приїздили тільки невеличкі, сімейні групи, а з початком відпускного періоду потік відвідувачів стрімко зріс. Окрім українських громадян, до Чернігова завітали туристи з Ізраїлю, Іспанії, США, Казахстану, Білорусі, Греції, Узбекистану, Німеччини, Великої Британії, Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-