На чернігівський Вал повертають цапків Коцюбинського

На чернігівський Вал повертають цапків Коцюбинського

Фото
Укрінформ
У Чернігові на Валу, на знак поваги до видатного земляка – класика української літератури Михайла Коцюбинського, – незабаром з’явиться мідна скульптура героїв популярного дитячого твору письменника – цапків, які буцаються на кладці.

Про це у Фейсбуці повідомила у вівторок, 29 червня, пресслужба Чернігівської міської ради, передає Укрінформ. 

"Скульптура з двома цапками для фонтану вже на Валу. З майстерні у Харкові її привезли сьогодні", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фонтан із цапками на нижній частині Валу, територія якого називається парком ім. М. Коцюбинського і зараз реконструюється, вже колись був. Із роками він зруйнувався, але зараз його відновлять у тому ж вигляді. Таке рішення під час обговорення проєкту реконструкції ухвалили за пропозицією громадськості.

Читайте також: У Чернігові волонтери відновили будинок із «дерев’яним мереживом»

У міськраді кажуть, що новий фонтан, як і колишній, – данина поваги чернігівців Коцюбинському. Адже казка про двох цапків і двох кізочок – один із його найпопулярніших дитячих творів.

Сучасна скульптура козликів – мідна і важить майже 200 кг.

Як повідомляв Укрінформ, нові фонтани і скульптури у Чернігові з’являються в результаті проведення капітального ремонту історичного Валу. Проєкт реалізовується в IV чергу і обійдеться державному й місцевому бюджетам у понад 300 млн грн.

Перша черга ремонту, розпочата 2019 року, вже завершується. Це – реконструкція парку ім. Коцюбинського. Там оновили пішохідні доріжки, ліхтарі, лави, фонтан, озеленення.

Друга черга – ремонт Гарматної алеї – стартувала нещодавно. Знамениті 12 гармат XVI-XVIII століть – окрасу Валу – тимчасово прибрали з постаментів і перенесли в інше місце.

Фото: @radacn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-