На Херсонщині День Конституції відзначать на Кам’янській Січі

На Херсонщині День Конституції відзначать на Кам’янській Січі

Укрінформ
На Херсонщині День Конституції 28 червня відзначать на Кам’янській Січі – плануються показові виступи почесних козацьких варт з Херсона та Миколаєва. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт Херсонської ОДА.  

«Хочете на власні очі побачити, як ухвалювали першу Конституцію Пилипа Орлика, козацький побут, а також скуштувати справжній куліш? Тоді запрошуємо вас на Херсонщину разом відсвяткувати 25-річчя ухвалення Конституції України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час заходу плануються, окрім показових виступів почесних козацьких варт, театралізовані відтворення історичної події, молебень та покладання квітів до могили кошового отамана Костя Гордієнка, виступи вихованців гуртків «Джура», виступи художніх аматорських колективів Херсонської області, екскурсії.

Читайте також: Більшість українців планують провести цьогорічну відпустку в Україні

Кам’янська Січ – пам’ятка історії національного значення. У 2009 році вона була введена до складу заповідника «Хортиця».

Кам’янська Січ була осередком політичного життя, зокрема, на її території, як припускають науковці, обговорювалася майбутня перша у світі писана конституція – Конституція Пилипа Орлика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-