У Києві перевіряють зони відпочинку біля водойм

У Києві перевіряють зони відпочинку біля водойм

Укрінформ
КП «Плесо» спільно із столичними інспекторами благоустрою проведуть повну перевірку водойм, особлива увага – доступу до води.

Як передає Укрінформ, про це розповів перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба, повідомляє пресслужба КМДА.

«Вихідними особисто об’їхав чимало водойм та переконався, що є місця з обмеженим доступом до води. Доручив ретельно перевірити кожен водний об’єкт та зібрати повну інформацію. У пріоритеті – центральні пляжі, громадські простори, де люблять масово відпочивати кияни. Після завершення перевірки всі незаконні об’єкти благоустрою, що закривають доступ до узбережжя, мають бути демонтовані», – прокоментував Кулеба.

Він нагадав, що відповідно до закону України, який вступив у дію торік, огорожі або інші конструкції, що перешкоджають вільному проходу до узбережжя водойм, підлягають демонтажу. «Ставки, річки, озера мають бути громадським простором для киян, а не слугувати приватним інтересам із сумнівним правовим статусом», – зазначив Кулеба.

Читайте також: У Києві до літнього сезону готові всі комунальні пляжі

Як повідомляв Укрінформ, у Києві до літнього сезону готові 14 комунальних пляжів.

У новому сезоні на пляжах міста будуть працювати 120 лайфгардів на 26 рятувальних постах. Усі рятувальні пости підлягають перевірці перед стартом пляжного сезону.

Сезон купання стартує лише, коли температура води підніметься до +18 градусів, а пляжі після проведення досліджень отримають паспорти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-