«Підкарпатська магістраль» об’єднає всі гірськолижні курорти Закарпаття

«Підкарпатська магістраль» об’єднає всі гірськолижні курорти Закарпаття

Укрінформ
Усі гірськолижні курорти Закарпатської області об’єднають автомагістраллю, дорога виходитиме також на кордони Польщі та Румунії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час дискусії «Закарпаття у прагненні розвитку та згуртованості: що мають зробити влада і громадянське суспільство», організованої в Ужгороді в межах національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію», повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

За його словами, ця магістраль, яку умовно назвали Підкарпатською, пролягатиме вздовж карпатських хребтів із боку Закарпатської області й буде починатися на кордоні України та Польщі в межах Закарпаття й виходитиме майже до кордону з Румунією.

«Це проєкт, над яким ми зараз працюємо в Закарпатській ОДА. Його робоча назва –  «Підкарпатська магістраль» або дорога Лубня – Ясіня. Це автошлях, що проходитиме під карпатським хребтом. Якщо дорогу від Ужгорода до Рахова із виходом на Івано-Франківську область можна умовно вважати нижньою дорогою Закарпаття, то «Підкарпатська магістраль» стане верхньою дорогою. Її протяжність становитиме приблизно 212,5 кілометра», – зауважив Білецький.

За його словами, в області вже готують документацію для переведення лісової дороги через урочище Свидовець, яка існує, у статус автомобільної.

Читайте також: Укравтодор за 3 роки планує оновити популярні маршрути у Чорнобильській зоні

Як розповів Білецький, «Підкарпатська магістраль» братиме початок від переходу на українсько-польському кордоні «Лубня – Волосате». Тут нас об’єднують національні природні парки – Бещадський у Польщі й Ужанський – в Україні. Далі спускаємося униз дорогою Ужок – Підполоззя і маємо виїзд на цікаві туристичні об’єкти (Лінія Арпада) і гірськолижний курорт (Красія). Рухаємося до Боржавського хребта, де туриста можуть зацікавити існуючі та перспективні гірськолижні курорти (Ізки, Пилипець, Подобовець). Минаємо «Мале карпатське коло», що дає можливість відвідати курорти Славського на Львівщині, а на Закарпатті – озеро Синевир, водоспад Шипіт, с. Колочаву. А далі через урочище Свидовець доводимо дорогу у смт Ясіня, а отже і на гірськолижний курорт «Драгобрат», і виходимо на кордон із Івано-Франківською областю, де поруч є відомий гірськолижний курорт «Буковель». З Ясіня також через с. Лазещина існує можливість для піших туристів почати сходження на найбільшу вершину Карпат – Говерлу.

«Так, однією дорогою ми з’єднаємо майже всі райони Закарпаття, усі існуючі гірськолижні курорти, національні парки, найцікавіші закарпатські туристичні локації та три області України», – підсумував Білецький.

«Підкарпатська магістраль» матиме й міждержавне значення, оскільки дорога даватиме можливість виходу на Польщу. А через «Мале карпатське коло» магістраль виходитиме на Румунію – через перспективний пункт пропуску КПП «Біла Церква – Сігету-Мармацієй», поінформував перший заступник голови Закарпатської ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-