Укравтодор за 3 роки планує оновити популярні маршрути у Чорнобильській зоні

Укравтодор за 3 роки планує оновити популярні маршрути у Чорнобильській зоні

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) планує за три роки оновити всі популярні туристичні маршрути у Чорнобильській зоні відчуження.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Укравтодору Олександр Кубраков у Фейсбуці.

«Минулого року Укравтодор взяв на свій баланс майже 200 км доріг у Зоні відчуження. Наше завдання – за 3 роки привести до ладу популярні туристичні маршрути та забезпечити нормальний доступ до Зони природоохоронців, науковців, енергетиків та підприємців», – написав Кубраков.

Він додав, що наразі відомство оновлює 40 км дороги від КПП «Дитятки» до «Прип'яті» та під'їзд до Чорнобильської АЕС. Завершити ремонт Укравтодор планує до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Читайте також: Концепцію розвитку Чорнобильської зони обговорять на онлайн-форумі

За словами Кубракова, з 2015 року до 2019 року кількість туристів у Зоні відчуження збільшилася з 8 тис. до 124 тис. за рік, майже 80% з них – іноземці. З 2018 року на території Зони працює перша сонячна електростанція – Solar Chernobyl.

«Низка інвесторів з України та світу розглядають можливість будівництва нових сонячних електростанцій, адже тут є і доступна земля, і необхідні потужності для транспортування електроенергії. Оновлення основного туристичного маршруту в Зоні відчуження – ще один символ відродження цих територій», – наголосив голова Укравтодору.

Як повідомляв Укрінформ, Державне агентство автомобільних доріг України планує до кінця 2023 року оновити всю мережу загальнодержавних доріг в Україні (понад 20 тис. км).

Фото: Олександр Кубраков

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-