У Чорнобильській зоні відремонтують 40 кілометрів дороги

У Чорнобильській зоні відремонтують 40 кілометрів дороги

Велике будівництво
Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) за програмою Президента "Велике будівництво" розпочало ремонтні роботи на ділянці 40 км дороги між КПП "Дитятки", КПП "Прип'ять" та під'їздом до Чорнобильської АЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укравтодору у Фейсбуці.

Зазначається, що на ділянці вже розпочалися роботи з фрезерування та влаштування нового асфальтобетонного покриття.

"З кінця 2020 року Служба автомобільних доріг у Київській області є балансоутримувачем майже 200 км в зоні відчуження. Після проведення комісійного обстеження було визначено першочергові ділянки ремонту. Отже, ремонтуємо ті шляхи, що забезпечують підтримку природоохоронної діяльності та сполучають популярні туристичні локації", – розповіли в Укравтодорі.

Читайте також: Дніпром планують запустити туристичні маршрути з Києва до Канева та Чорнобиля

Згідно з інформацією Держагентства з управління зоною відчуження, за 2015-2019 роки кількість туристів у Чорнобильській зоні збільшилася з 8 тис. до 124 тис., з них майже 80% – іноземці.

"Дороги на території Чорнобильської зони будуть підтримуватися в належному експлуатаційному стані та будуть створені умови для підвищення туристичного потенціалу регіону", – підкреслили в агентстві.

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента і координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко раніше заявив, що у планах програми на цей рік – збудувати і оновити 6 500 км доріг та 245 штучних споруд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-