У Національному музеї Катару впровадять україномовний аудіогід

У Національному музеї Катару впровадять україномовний аудіогід

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська відвідала Національний музей Катару, де з її ініціативи підписано Меморандум про впровадження першого на території цієї країни україномовного аудіогіда.

Таких домовленостей досягнуто після перемовин першої леді України та голови організації Qatar Museums шейхи Меясси бінт Хамад Аль Тані, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави

«Я хочу, щоб українська мова лунала в історичних пам’ятках всюди, де є українці. Впровадження першого україномовного аудіогіда в Катарі – чудовий крок для наших країн для пізнання одна одної», – зазначила Зеленська.

Шейха Меясса підтримала ініціативу дружини Президента України та висловила сподівання, що це лише перший крок у співпраці двох країн.

«Ваша ініціатива спонукала мене замислитися, щоб у більшості українських музеїв активно лунала й арабська мова», – звернулася вона до першої леді України.

Зазначається, що під час перемовин Олени Зеленської та шейхи Меясси бінт Хамад Аль Тані обговорено низку конкретних проєктів у культурній сфері. Зокрема, обмін досвідом між працівниками музейних установ, проведення спільних заходів в Україні та Державі Катар у галузі культури, мистецтва та моди, а також впровадження онлайн-виставок, які набули актуальності в часи COVID-19.

Читайте також: Катар може інвестувати в готелі Херсонщини та Одещини – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський з дружиною 5 квітня перебувають з офіційним візитом у Державі Катар

У 2020 році в межах проєкту першої леді України Олени Зеленської з впровадження україномовних аудіогідів у музеях світу запустили щонайменше дев’ять аудіогідів українською, зокрема в Колізеї у Римі. У лютому 2021 року аудіогід українською запустили у Краківському музеї князів Чарторийських.

Планується, що цьогоріч українськомовні аудіогіди запрацюють у лондонському Тауері, Версальському палаці, Національному природознавчому музеї в Берліні, музейному комплексі Ватикану, Меморіальному комплексі історії Голокосту «Яд Вашем» в Єрусалимі та Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-