Проєкт «ВелоБескиди» запропонує туристам траси, теренкур-маршрут і оглядову вежу

Проєкт «ВелоБескиди» запропонує туристам траси, теренкур-маршрут і оглядову вежу

Відео
Укрінформ
Проєкт «ВелоБескиди», який передбачає облаштування велосипедних та пішохідно-трекінгових маршрутів охопить три громади Львівщини – Трускавецьку, Бориславську й Східницьку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Зазначається, що напередодні для проєкту «ВелоБескиди» було погоджено технічну документацію. Проєкт передбачає облаштування новаторських 4 велосипедних та 5 пішохідно-трекінгових маршрутів, двох спортивних велотрас, а також оглядової вежі заввишки 15,6 м на горі Цюхів Верх. Велотраси й пішохідні шляхи облаштують на наявних стежках і шляхах в улоговинах і горах, щоб звести до мінімуму втручання у рельєф території.

«Тепер до Трускавця можна буде приїжджати не тільки у санаторій на оздоровлення, по цілющу воду, до «Буковиці» – не лише на лижі, але й для того, щоб поїздити на велосипеді, пройтися за цікавим теренкур-маршрутом, а дорогою ще й зайнятися різноманітними фізичними вправами на спеціально обладнаних майданчиках. А ще – з вершини Цюхів Верх (931 м) помилуватися краєвидами: там передбачене будівництво металевої оглядової вежі», – зазначив голова Львівської обласної держадміністрації Максим Козицький.

Він додав, що для дітей тут теж передбачена цікава програма – гойдалка-тарзанка, смуга перешкод, перехід-«драбинка» та інші розваги.

Читайте також: Велошляхи, оглядова вежа і глемпи: на Львівщині ухвалили програму розвитку туризму

Заступник голови ОДА Віталій Загайний наголосив на тому, що «ВелоБескиди» стануть прикладом єднання громад задля розвитку туризму.

Як відомо, проєкт «ВелоБескиди» переміг у конкурсі на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Він передбачає реалізацію до грудня 2021 року.

Загальна вартість проєкту – 11,8 млн грн. З цієї суми 9,44 млн грн передбачає фінансування з державного бюджету, а 2,36 млн – співфінансування з місцевих бюджетів громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-