У Києві на Трухановому острові з’явиться новий велопішохідний променад

У Києві на Трухановому острові з’явиться новий велопішохідний променад

Укрінформ
На столичному Трухановому острові уздовж берегової лінії Дніпра планують облаштувати сучасний велопішохідний променад, який зробить локацію ще популярнішою серед туристів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіційний портал Києва

«Буде запроєктовано, а згодом і побудовано велопішохідний променад уздовж берегової лінії річки Дніпро. У рамках проєкту буде враховано необхідність влаштування сучасного LED-освітлення, додаткового озеленення, місць для відпочинку, велопарковок тощо. Люди з порушеннями зору зможуть безпечно і комфортно гуляти променадом, адже буде влаштована тактильна плитка. За безпекою пильнуватимуть камери відеоспостереження, які інтегровані в міську систему Smart City», – пояснив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

У КМДА стверджують, що завдяки новому променаду Труханів острів стане зручнішим, доступнішим і комфортнішим для всіх киян і гостей столиці. А розташування біля Дніпра й панорами київських пагорбів та старовинного Подолу зроблять його ще й популярним туристичним місцем.

Читайте також: У столиці презентували новий унікальний гастрономічний продукт Kyiv Pie

Водночас вулиця Труханівська, яка нині – єдина магістраль на Трухановому острові між Північним та Парково-пішохідним мостом, – залишиться частиною вже створеного веломаршруту «Троєщина – Європейська площа» і доступною для пересування пішоходів. А для автомобільного транспорту і надалі діятимуть обмеження швидкості руху 20 км/год.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві вздовж Набережного шосе збудують велодоріжку й пішохідний променад із освітленням і зонами відпочинку, спорудять нові підпірні стінки і відремонтують наявні. 

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-