Херсонщина хоче вакцинувати працівників курортів і запровадити швидкі тести для туристів

Херсонщина хоче вакцинувати працівників курортів і запровадити швидкі тести для туристів

Укрінформ
На Херсонщині перед літнім сезоном на узбережжях розробляють додаткові профілактичні заходи через ситуацію з COVID-19: хочуть вакцинувати працівників закладів розміщення, а туристам робити швидкі тести на антиген.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив заступник голови Херсонської  обласної державної адміністрації Вадим Чабан.

«Ми розробляємо цей механізм, доопрацьовуємо його. Перш за все, ми хочемо, щоб всі працівники закладів розміщення були вакциновані. Хочемо, щоб для тих людей, які вакциновані і які вирішили приїхати на Херсонщину, були деякі пільги. І хочемо для тих, хто прибуває у курортні містечка, надати можливість пройти швидкий тест на антиген», – зазначив Чабан.

Щодо швидкого тесту, то, як каже Чабан, йдеться про безкоштовну послугу. Чиновник послався на минулорічний досвід. Тоді тестували працівників закладів розміщення, і цей досвід виявився «дуже позитивним»: швидко встановлювали, де є спалахи, локалізовували їх, і хвороба «не розповзалася». Тому наразі вирішили активно задіяти і такий інструмент, як вакцинування працівників закладів відпочинку, і швидкі тести для туристів.

Наразі влада продумує, як організувати роботу, щоб тестування туристів відбувалося без черг і у комфорті.

Читайте також: На Херсонщині презентували онлайн-лекцію про заповідник «Асканія-Нова»

За останню добу в області зафіксовано 30 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

Наразі в області 23 051 лабораторно підтверджений випадок захворювання на коронавірус. Із них 20 843 людини побороли недуг; 1 501 людина інфікована COVID-19; 707 людей померли. Отже, показник захворюваності на COVID-19 по області становить 103 випадки на 100 тис. населення.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 22 березня, зареєстрували 11 476 нових випадків COVID-19, госпіталізовані 2 519 осіб, померли 333 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-