На Херсонщині презентували онлайн-лекцію про заповідник «Асканія-Нова»

На Херсонщині презентували онлайн-лекцію про заповідник «Асканія-Нова»

Відео
Укрінформ
На Херсонщині створили другу з трьох онлайн-лекцій про найпривабливіші місця області. Вона присвячена Біосферному заповіднику «Асканія-Нова» ім. Ф. Е. Фальц-Фейна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Херсонської ОДА.

«У межах реалізації туристично-контентного проєкту «TripMustGoOn» створено ще одну онлайн-лекцію про найпривабливіші місця Херсонської області. Цього разу це біосферний заповідник «Асканія-Нова». Під час пандемії онлайн-екскурсія дає змогу поринути в одну з найвідвідуваніших природних пам’яток Херсонщини та здійснити віртуальну подорож до унікальної локації», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відеоекскурсія розкаже історію заповідника, познайомить з його засновниками Фальц-Фейнами, надасть більше інформації про тутешній рослинний і тваринний світ та відкриє найцікавіший секрет — звідки з’явилася вода посеред степу. У відео розповідається про туристичні можливості заповідника, цікаві факти, історії та легенди, а також, як сюди дістатися.

Проєкт «Trip Must Go On» реалізує ГО «Центр живої історії «Олешшя» в партнерстві з Регіональною туристичною організацією «Туризм Херсона» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та за сприяння управління туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації.

Як відомо, 8 лютого 1921 року затвердили Декрет «Про Асканія-Нова», згідно з яким маєток, який належав Фрідріху Фальц-Фейну, та сусідній маєток Дорнбург оголосили Державним степовим заповідником УРСР. На природоохоронну установу поклали завдання зберігати, досліджувати природу цілинного степу, а також акліматизувати та вивчати максимально можливе число видів тварин і рослин.

Читайте також: На Херсонщині презентували онлайн-лекцію про Олешківські піски

Однак історія легендарного резервату розпочалася ще у 1874 році, коли юний природолюб Фрідріх Фальц-Фейн звів на території батьківського маєтку перші вольєри для утримання тварин, а через 13 років заклав ботанічний сад. У революційний час Фальц-Фейн залишив «Асканію-Нову» й згодом виїхав до Німеччини.

Нині біосферний заповідник внесений ЮНЕСКО до списку еталонних територій планети, одне із семи природних чудес України, що має велику наукову та культурно-пізнавальну цінність. Цілинний степ «Асканія-Нова» – єдина в Європі ділянка типчаково-ковилового степу, якого ніколи не торкався плуг. До складу заповідника входять акліматизаційний зоологічний парк, колекція тварин якого – національне надбання України, та дендрологічний парк загальнодержавного значення. На території «Асканії-Нова» в природному середовищі існування проживають близько 2 тисяч видів тварин, тут ростуть понад 520 видів вищих рослин, деякі з них занесені до Червоної книги України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-