Нова транскордонна стежка познайомить туристів із лісовим світом країн Балтії

Нова транскордонна стежка познайомить туристів із лісовим світом країн Балтії

Укрінформ
Новий пішохідний маршрут протяжністю 2 141 км з'єднує ліси й національні парки Литви, Латвії та Естонії, надаючи мандрівникам унікальну можливість досліджувати дику природу регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Lonely Planet.

Зазначається, що Forest Trail («Лісова стежка») розділена на 20-кілометрові етапи з варіантами розміщення й транспорту. Вона веде туристів лісовими дорогами і стежками, путівцями й піщаними або кам'янистими пляжами. Маршрут починається від польсько-литовського кордону в районі міста Лаздіяй, продовжується через Латвію, повертає в Ригу й закінчується в столиці Естонії – Таллінні. З 2 141 км маршруту 747 км припадає на Литву, 674 км – на Латвію і 720 км – на Естонію.

Щоб подолати цю стежку, охочим, за попередніми оцінками, знадобиться від 102 до 114 днів. Для планування походу туристи можуть отримати необхідну інформацію, карти й маршрути в форматі GPX на туристичному сайті Baltic Forest Hiking. Тут покажуть початкову й кінцеву точки, як довго триватиме запланований похід, яке покриття дороги і що варто побачити на шляху.

Основні атракції маршруту – Дзукійский і Жемайтійський національні парки, Регіональний парк петель Нямунаса й Каунас в Литві; Кулдіга, Природний парк «Давня долина Абави», Національні парки «Кемері» і «Гауя» в Латвії; Національні парки «Лахемаа» й «Алутагузе», Суур Мунамяґі – найвища вершина країн Балтії (318 м над рівнем моря), Чудсько-Псковське озеро – четверте за величиною озеро Європи – в Естонії.

Читайте також: Замки, городища й нацпарки: Волинню та Рівненщиною прокладуть новий туристичний маршрут

Варто зазначити, що через пандемію COVID-19 між кордонами можуть бути обмеження, а деякі частини стежки наразі розробляються. Маркування стежки в Курземе та Литві заплановане на літо 2021 року. Додаткову інформацію щодо стежки можна знайти на сайті Baltic Forest Hiking.

Фото: Facebook Mežtaka - Forest trail

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-