На Чернігівщині стартував проєкт зі створення «смачного» маршруту для туристів
Про це повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, передає Укрінформ.
"У Чернігівській області зосереджено понад 50 виробників унікальних харчових продуктів і напоїв, серед яких сировари, виробники м'ясних делікатесів, органічних фруктових соків, хліба та випічки. Чернігівське Полісся має тисячолітні традиції бджільництва та медоваріння. Завдяки реалізації "Дороги смаку Чернігівщини" ми акумулюємо цей досвід в єдину систему з внутрішніми стандартами якості послуг, доповнимо його іншими туристичними пропозиціями, оформимо в повноцінний промаркований туристичний маршрут і створимо на його основі продукт, готовий до масової реалізації на внутрішньому та зовнішньому туристичних ринках", – сказала очільниця ОДА Анна Коваленко.
У семінарі взяли участь представники виробництв унікальної харчової продукції та малих сільськогосподарських підприємств Чернігівщини, туристичної галузі, органів місцевого самоврядування та гості з інших регіонів, які мають досвід реалізації таких програм. У першій частині заходу учасникам представили концепцію системи "Дороги вина та смаку України", презентували варіанти еногастрономічних маршрутів, створених з урахуванням наявних в області крафтових підприємств.
Під час воркшопу "Потенціал створення "Дороги смаку Чернігівщини" підприємці відпрацьовували мотивації кожної окремої локації, створювали драфт-карти.
Як зазначають в ОДА, підсумком семінару має стати створення впродовж наступних двох місяців громадської спілки з назвою проєкту.
"Такий підхід до розвитку малого сільського господарства через туристичну сферу є інноваційним для України. Це буде перший досвід впровадження кластерних моделей розвитку туристичних продуктів Чернігівської області завдяки державно-приватному партнерству та ефективній комунікації між представниками туристичного ринку", – зауважила Коваленко.
Як повідомляв Укрінформ, ініціатива "Дороги смаку та вина" реалізується в межах проєкту Європейської Комісії "Підтримка системи географічних зазначень в Україні". При створенні гастромаршруту в Чернігівській області використовуватиметься методологія Євросоюзу.