Дрогобицька солеварня стане промислово-відпочинковим комплексом

Дрогобицька солеварня стане промислово-відпочинковим комплексом

Укрінформ
Найстаріше підприємство України – Дрогобицька солеварня – знову відкрита для туристів. Найближчим часом тут планують зробити костюмовані екскурсії та облаштувати промислово-відпочинковий комплекс оздоровчого спрямування.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів директор туристично-інформаційного центру Дрогобича Ігор Чава.

«Солеварню відвойовували протягом 5 років, восени 2019 року над підприємством нависла загроза зникнення. Але ми знаємо, що це особливість нашого міста, а коли почали розвивати туризм на цьому об’єкті, зрозуміли, що є запит. Бізнес, влада, громада об’єдналися і зробили все, щоб її не приватизували. Там зараз новий керівник, який націлений на розвиток солеварні як підприємства і туристичного об’єкту», – зазначив Чава.

За його словами, зараз територія солеварні не в дуже гарному стані, але керівництво працює над тим, щоби залучити кошти і її покращити. У майбутньому Дрогобицька солеварня має стати промислово-відпочинково-оздоровчим комплексом. Виробництво солі за давньою технологією, соляні кімнати, туристичний об’єкт, де можна торкнутися історії, купити солі, погратися з дітьми в інтерактивних науково-популярних кімнатах – таким бачать новий туристичний «магніт» у Дрогобичі. Щонеділі плануються костюмовані екскурсії з можливістю долучитися до процесу варіння солі.

Читайте також: Туризм Львівщини отримав план розвитку в умовах кризи до 2023 року

Екскурсії на солеварню відновили 21 лютого, вони відбуваються щоденно, але за попереднім записом. Вхід безкоштовний, головна умова – купити якнайбільше солі.

«Як тільки відновили екскурсії, ми не розраховували, що буде майже 300 людей за день. В основному це туристи зі Львова, Самбора, Борислава, Стрия, Трускавця, але були і з Тернопільської та Івано-Франківської областей», – додав Чава.

Дрогобицька солеварня – це одне з найстаріших чинних підприємсв Східної Європи. Перша писемна згадка про дрогобицьку сіль зафіксована у 1390 році, але є твердження, що видобуток солі тут був ще з ХІІ ст., оскільки є згадки про галицьку сіль, яка постачалася на столи київських князів.

Фото надав Ігор Чава

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-