На Київщині з'явиться туристичний маршрут Дніпром

На Київщині з'явиться туристичний маршрут Дніпром

Укрінформ
У Київській області планують реалізувати національний туристичний проєкт-магніт «Водний маршрут Дніпром».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської ОДА.

«Проєкт передбачає розкриття та покращення туристичного потенціалу міст на Дніпрі, створення нових туристичних продуктів та «магнітів» у тісній співпраці з місцевими органами влади та бізнесом. Такі заходи дадуть змогу відродити та зберегти велику кількість об’єктів історико-культурної спадщини», – зазначила заступник голови Київської обласної державної адміністрації Тетяна Щербак.

Зі свого боку голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів зазначила, що Київська область першою системно розпочала підготовку до реалізації туристичного проєкту, в якому використають туристичний потенціал річки Дніпро.

Результатом співпраці в межах створення дієвих програм розвитку територій стане формування мережі туристичних маршрутів по області, визначення інвестиційний проєктів щодо розбудови інфраструктури, покращення транспортної логістики, рівня сервісу та загального рівня соціально-економічного розвитку.

Читайте також: Нові туристичні маршрути Ужанською долиною матимуть аудіогіди

«Спільна підготовча робота допоможе створити конкурентоспроможні туристичні продукти та цікаву мережу маршрутів з подальшим їхнім маркуванням та промоцією», – додала Щербак.

Ключовими локаціями «Водного маршруту Дніпром» стануть Київське море та набережна Вишгорода, парк «Межигір’я», місця Трипільської культури (с. Трипілля), місто 25 музеїв (м. Переяслав), Чорнобильська зона, Вишгородський державний історико-культурний заповідник, парк «Київська Русь» (с. Копачів), м. Ржищів та місця сили, парк «Олександрія» (м. Біла Церква), гора Тотоха (Медвинська ОТГ), Шевченківські місця (Яготин).

Як зазначили в ОДА, першочерговий акцент на ключових річкових локаціях дасть змогу надалі включити до програм розвитку територій місця у більшому радіусі, що активізує процеси створення туристичних маршрутів та інфраструктури майже по всій території Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-