До Львова завітали крижані ангели

До Львова завітали крижані ангели

Фото
Укрінформ
У центрі Львова, біля міської ялинки, скульптури другий день створюють фігури з криги.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цьогорічна тематика виставки крижаних скульптур - «Відродження»... Кожен митець підійшов до теми по-своєму: в нас є «Крижане серце» і зображення Венери, ангели, голова Бика, «Венеційський лев» і є концептуальна робота «Я». Почали працювати 2 січня, 3-го завершимо. Роботи простоять при плюсовій температурі тиждень точно, а якщо буде мінусова температура, то до двох тижнів», - розповіла скульптор Дарія Альошкіна.

У Львові наживо створюють виставку крижаних скульптур / Фото: Людмила Гринюк, Укрінформ

Разом з нею, озброївшись льодорубами, болгарками та електропилами, працюють шестеро професійних скульпторів - випускників Академії мистецтв: Юрій Царенко, Денис Шиманський, Сергій Жолудь, Володимир Семків, Гордій Старук.

Читайте також: «Обличчя» Києва отримало мініскульптурку

Кригу для роботи привезла «Зимна вода», де її виробляють за супертехнологією, завдяки чому та прозора, з нею легко працювати і скульптури довше зберігаються.

Організатори кажуть, що цього року відмовилися від великих форм, проте кожна скульптура є символічною та особливою. Дарія Альошкіна робить голову Бика, символ 2021 року.

Читайте також: У Дніпрі встановили ще 4 мініскульптурки

«Всі чекали, щоб 2020 закінчився і прийшов класний рік, і я вирішила зробити саме Бика, бо він є символом здоров’я, родючості, багатства», - розповіла скульптор.

Подивитися скульптури та сфотографуватися біля них можна буде вже з другої половини дня 3 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-