У Чорнобильській зоні з’явився перший веломаршрут

У Чорнобильській зоні з’явився перший веломаршрут

Укрінформ
Перший веломаршрут територією зони відчуження затвердили в межах проєкту «Магніти України: Чорнобиль».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) у Фейсбуці.

«Державним агентством України з управління зоною відчуження та профільними підприємствами сфери управління Агентства розроблено та затверджено перший веломаршрут, який проходитиме територією зони відчуження», – йдеться в повідомленні.

Загальна протяжність маршруту, що пролягає від КПП «Зелений мис» через села Куповате, Опачичі, Оташів та Плютовище, сягатиме понад 45 кілометрів.

Під час розроблення веломаршруту ДП «Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження» разом із представниками спортивної та туристичної велоспільноти України провело технічні проїзди веломаршрутом, щоб зафіксувати усі функціональні та топографічні особливості.

«Ми сподіваємося, що веломаршрут дасть змогу відвідувачам зони відчуження побачити унікальний світ Чорнобильського заповідника. Зупинитися у колишніх населених пунктах, які багато років приваблюють відвідувачів своєю самобутністю», – наголосив заступник голови ДАЗВ Максим Шевчук.

ДП «ЦОТІЗ» розробило для усіх, хто братиме участь у проходженні веломаршруту, перелік умов та інструкції.

«Кожна група буде забезпечена двома супроводжуючими, а на час облаштування маршруту буде наявний технічний транспорт, який зможе забезпечити підтримку учасників маршруту», – повідомив помічник директора ДП «ЦОТІЗ» Кирило Гарник.

Для зупинок у мальовничих куточках уже розпочато облаштування спеціальних місць. Роботи з удосконалення та покращення велотреку для комфорту відвідувачів зони відчуження тривають.

Читайте також: У Прип'яті з'явиться музей техніки ліквідаторів

Крім того, перед затвердженням маршруту, за стандартною процедурою погодження та розроблення маршрутів для відвідування, провели радіаційно-дозиметричний контроль. За оцінками ДСП «Екоцентр», контрольні рівні можливого опромінення гарантовано не буде перевищено.

Зазначається, що розвиток туристичного потенціалу – один із векторів, за яким відбувається впровадження проєкту «Магніти України: Чорнобиль», що реалізується за підтримки Офісу Президента України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства інформаційної політики та культури і Державного агентства розвитку туризму України.

Фото: ДАЗВ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-