Нішу відпочивальників з Росії у Трускавці зайняли поляки – мер

Нішу відпочивальників з Росії у Трускавці зайняли поляки – мер

Укрінформ
У курортному місті Трускавець Львівської області нішу відпочивальників з РФ останніми роками замістили жителі Польщі – торік їх приїхало 40 тисяч.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив Трускавецький міський голова Андрій Кульчинський.

"Якщо порівнювати довоєнний період (до 2014 року), то на першому місці тут (серед відпочивальників у Трускавці – ред.) були росіяни, зараз вони зникли. І нам вдалося за останні роки замістити цю нішу поляками – торік до нас приїхало близько 40 тис. поляків", – сказав Кульчинський.

Він зазначив, що такої кількості туристів з Польщі немає на жодному курорті Західної України. "Чимось ми їх переконали, що саме в Трускавці безпечно, що тут добре запроваджені методики лікування і, мабуть, це пов’язане й зі спільною історією", – додав Кульчинський.

Читайте також: У Трускавці вже відновили роботу половина курортних медзакладів

Водночас він поскаржився, що цьогоріч через пандемію коронавірусу Трускавець дуже постраждав, тому що іноземці не мали змоги доїхати до курорту.

"Цього року ми трошки "осиротіли". Адже 25% наших туристів – іноземці, і це дуже велика цифра… Поляки з великим відривом на першому місці, а далі – жителі Білорусі, Молдови, Азербайджану, Узбекистану, Казахстану, Німеччини, США, Ізраїлю", – підкреслив Кульчинський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-