У Житомирі стартувала всеукраїнська туристична виставка ZT-EXPO 2020

У Житомирі стартувала всеукраїнська туристична виставка ZT-EXPO 2020

Фото
Укрінформ
У Житомирі в межах фестивалю ZT-EXPO 2020 відкрилася туристична виставка, де регіони України та міста й ОТГ Житомирщини пропонують знайомство зі своїми туристичними маршрутами, фестивалями, пам’ятками й цікавими об’єктами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Всеукраїнська виставка проходить у Житомирі вдруге. Ми планували зробити її міжнародною, але через пандемію вона цього року так і залишилася всеукраїнською. До нас приїхали представники майже з 10 областей. Дуже приємно, що є Донеччина, бо ми одна родина. Цього разу тема усіх наших заходів – це туризм в умовах карантину», – розповів директор Житомирського обласного туристичного інформаційного центру Василь Кравчук.

За його словами, учасники виставки намагаються знайти для туристичної галузі позитивні сторони карантину. Серед них – розвиток внутрішнього туризму завдяки закритим кордонам.

У Житомирі відкрилася туристична виставка ZT-EXPO 2020 / Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

Крім того, з’явилася можливість подорожувати Житомирщиною за допомогою аудіогіда та 3D-турів, які планують вдосконалювати. Під час карантину на багатьох популярних об’єктах області з’явилися туристичні таблички.

Читайте також: У замку «Радомисль» відбудеться британський бал

Продовженням фестивалю ZT-EXPO стала конференція, на якій учасники обговорять особливості роботи музеїв та заповідників під час карантину, фестивальний та зелений туризм, а також нові екскурсії та туристичні маршрути.

Всеукраїнський культурно-мистецький фестиваль ZT-EXPO 2020 відбувається упродовж 10-11 вересня. У перший день, 10 вересня, проводилися для його учасників екскурсії до Музею космонавтики ім. С.П. Корольова та до Тетерівської ОТГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-