Держтуризм просить уряд переглянути заборону на в'їзд для іноземців

Держтуризм просить уряд переглянути заборону на в'їзд для іноземців

Укрінформ
У Державному агентстві розвитку туризму просять Кабінет міністрів України переглянути межі заборони на в’їзд для іноземців до кінця вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба агентства в телеграмі.

Зазначається, що цілковита заборона для іноземців на в’їзд до України може негативно вплинути на туристичну галузь, яка вже постраждала від наслідків пандемії COVID-19 та лише зараз почала відновлюватися. Такий крок також знівелює позитивні зміни та системну роботу державних структур щодо лібералізації та зняття обмежень для відвідування України.

Тож в агентстві пропонують пом’якшити обмежувальні заходи:

• заборонити в’їзд до України лише для тих іноземців, які є громадянами держав із значним поширенням COVID-19, тобто з «червоної» зони;

• дозволити в’їзд до України іноземцям, які є громадянами держав, в яких кількість нових випадків реєстрації хвороби COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів менша за кількість таких випадків в Україні, у разі якщо вони відвідають Україну з туристичною метою, що підтверджується електронним бронюванням готелю та/або електронним ваучером від туристичного оператора, за наявності негативного результату ПЛР-тестування на COVID-19, який проведено впродовж 48 годин до перетину державного кордону;

• дозволити перетин українського кордону членам так званих «змішаних» родин, в яких є громадяни України та інших держав.

Читайте також: Україна закрила кордони для іноземців із 29 серпня

Як повідомляв Укрінформ, Кабмін на засіданні 26 серпня ухвалив рішення, відповідно до якого в'їзд на територію України для іноземних громадян заборонено до кінця вересня 2020 року.

В Україні станом на 27 серпня лабораторно підтвердили 112 059 випадків COVID-19, з них за добу – 1 974.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-