Чеські замки в липні відвідали рекордні 1,3 мільйона туристів

Чеські замки в липні відвідали рекордні 1,3 мільйона туристів

Укрінформ
Липень став рекордним за останні три роки з точки зору відвідуваності замків, які знаходяться у підпорядкуванні Національного інституту пам'ятників Чехії.

Їх, як повідомляє кореспондент Укрінформу, відвідали 1,3 млн людей, що на 100 тис. більше, ніж торік, а загалом найбільше за останні три роки.

"Цей липень став найбільшим за відвідуваністю за останні три роки попри те, що кількість іноземних туристів значно зменшилася", - зазначила гендиректор Національного інституту пам'ятників Надя Горічкова.

Найбільш відвідуваною пам’яткою став замок Ледніце на Брецлавщині, тут побували 91 тис. осіб, Глубока - 67 900 та Чеські Крумлов понад 64 000 туристів.

Утім, зазначила Горічкова, втрати через майже двомісячний карантин, уведений навесні, відшкодувати все одно не вдалося. Падіння доходів з початку року до кінця липня оцінюється у 134 млн крон.

Читайте також: Тартаківський палац на Львівщині відкривають для екскурсантів

Зазвичай сезон відвідування замків у Чехії розпочинається 1 квітня, однак через пандемію коронавірусу цього року вони відкрилися лише 25 травня, а в червні працювали з обмеженою можливістю проведення оглядів.

Загалом з початку року до кінця липня замки відвідали 1,8 млн людей, що на 1,1 млн менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-