Гуцульський фестиваль можуть перенести через другу хвилю COVID-19

Гуцульський фестиваль можуть перенести через другу хвилю COVID-19

Укрінформ
На Прикарпатті на заваді проведення Гуцульського фестивалю, запланованого на вересень, може стати друга хвиля поширення коронавірусу, яку вже прогнозують на осінь. У зв'язку з цим захід можуть перенести на 2021 рік.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак.

«Ми маємо кошти на проведення цього фестивалю, як і головні його співорганізатори – Косівська районна адміністрація. Також ми маємо бажання проводити фестиваль. Втім, усі чекаємо рішення фахівців та науковців, оскільки інфекціоністи вже говорять про загрозу другої великої хвилі COVID-19 на початку осені. Маємо в першу чергу дбати про безпеку і здоров’я людей, тому наразі очікуємо думку експертів. Якщо вони підтвердять, що є висока ймовірність продовження епідемії коронавірусу, то я б переніс цей фестиваль на 2021 рік, а кошти б пропонував скерувати на потреби закладів культури», – зазначив Федорак.

За його словами, в обласному бюджеті Прикарпаття на проведення 27-го міжнародного Гуцульського фестивалю передбачені 140 тис. грн. Якщо ж фестиваль таки перенесуть на наступний рік, гроші скерують на потреби закладів культури. Нині, каже Федорак, на їхній ремонт та оновлення необхідно близько 1 млн грн.

Читайте також: У "Чернігів стародавній" повертаються екскурсії, але пустять не всюди

«Кошти на ті фестивалі, які не відбулися з березня до травня через епідемію, скерували на боротьбу з коронавірусом в області. Йдеться про суму 420 тис. грн за програмою «Культура Івано-Франківщини», – зауважив посадовець.

Він переконаний, що проводити фестиваль у період другої ймовірної хвилі COVID-19 – великий ризик для туристів.

«Нам не треба забувати, що Івано-Франківщина входить до (першої – ред.) п’ятірки областей України за смертністю від COVID-19, а це дуже серйозний і тривожний факт», – зазначив Федорак.

Як повідомлялося, 27-й міжнародний Гуцульський фестиваль заплановано провести у вересні в містечку Косів. Тоді ж планували встановити національний рекорд у номінації «Найбільша кількість людей у ґерданах (жіноча прикраса – ред.)».

Раніше у Косові під час наукової конференції «Ґердан – спадщина віків» ухвалили рішення про внесення цієї прикраси до переліку обласної і національної культурної спадщини.

Станом на 28 травня на Прикарпатті лабораторно підтверджено 1339 випадків захворювання на коронавірус. За останню добу зафіксовано 12 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-