Початок сезону безкоштовних екскурсій Івано-Франківськом перенесуть

Початок сезону безкоштовних екскурсій Івано-Франківськом перенесуть

Укрінформ
В Івано-Франківську сезон безкоштовних екскурсій не зможуть розпочати традиційно у травні. Гіди чекають на завершився карантину і готовність людей до мандрівок.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко.

"Ми завжди починали сезон безкоштовних екскурсій у другу неділю травня. Зрозуміло, що цього року так не буде. Ситуація дуже не однозначна. Наші гіди вже кажуть, що раніше червня ми не зможемо відновити безкоштовні екскурсії навіть у тому випадку, якщо закінчиться карантин у травні. Оця фобія у людей має зникнути, має зникнути страх до масового скупчення людей", – повідомив Передерко.

Він зауважив, що торік у сезон безкоштовних екскурсій вперше були включені подорожі для дітей, екскурсії англійською та польською мовами, нічні і веломандрівки містом. Сезон тривав до кінця вересня із залученням понад 20 гідів. Традиційно, безкоштовні екскурсії розпочиналась у неділю, о 12 годині, біля міської Ратуші. Сезон збирав на мандрівки містом близько 600 тисяч людей.

Читайте також: На Івано-Франківщині розповіли про надходження туристичного збору

"Торік ми багато креативили. Цього року ми планували запровадити автобусні екскурсії. Ні, не об’їжджати автобусом центр міста, а його околиці. Тобто, охопити Вовчинці, Микитинці, які теж мають дуже цікаву історію. Втім, з цим тепер доведеться почекати. Принаймні, до закінчення карантину. Ми поки не скасовуємо сезон безкоштовних екскурсій, а будемо його переносити", – зазначив Віталій Передерко.

Відомо, що через карантин Івано-Франківськ переніс святкування Дня міста, яке традиційно відбувалося у перші дні травня. У 2020-му найбільше заходів до Дня міста планують провести у жовтні, коли відзначатимуть першу річницю створення Івано-Франківської об’єднаної громади.

Як повідомлялося, в Україні з 12 березня 2020 року запроваджено карантин у зв'язку з протидією поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Кабінет міністрів України 25 березня 2020 року запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території країни та продовжив карантин до 24 квітня. 22 квітня Кабмін схвалив проєкт постанови про продовження дії карантину по 11 травня 2020 року (включно), але з певними послабленнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-