У Миколаєві слухачки школи екскурсоводів створять унікальні маршрути

У Миколаєві слухачки школи екскурсоводів створять унікальні маршрути

Укрінформ
У Миколаєві розпочала роботу безкоштовна школа екскурсоводів, 20 слухачок якої після опанування професії матимуть розробити унікальні туристичні продукти для міста.

Про це повідомляє портал "Громадський простір" із посиланням на пресслужбу ГО "Фонд розвитку м. Миколаєва". 

"Маємо реальні перспективи розвитку тематичного туризму, проте значною мірою туристичний розвиток залежить від роботи гідів, саме тому Школа екскурсоводів Миколаєва націлена на поглиблення знань та формування навичок жінок-екскурсоводів, розробку унікальних туристичних пропозицій та розвиток малого підприємництва в туристичній сфері", – сказав директор ГО "Фонд розвитку м. Миколаєва" Михайло Золотухін.

Зазначається, що Школа екскурсоводів Миколаєва має на меті сформувати якісну туристичну пропозицію, поліпшити якість сервісу та залучити велику кількість гостей у місто. Миколаїв – це місто-півострів, яке має значний туристичний потенціал: унікальні корабельні, стародавній Дикий сад і колорит Слобідки з міфами про кримінальне минуле.

Фахове навчання для учасниць проведуть місцеві краєзнавці за методичної підтримки "Всеукраїнської асоціації гідів". Серед слухачок є як спеціалістки, які прагнуть підвищити кваліфікацію, так і ті, хто має інший освітній бекграунд.

Читайте також: «Древлянський край»: На Житомирщині з'явиться новий туристичний маршрут

Упродовж жовтня-листопада учасниці опанують 10-денний інтенсивний теоретичний курс, а щонеділі відвідуватимуть практичні заняття за коуч-підтримки компетентних експертів-практиків. За результатами навчальної програми слухачки створять унікальні креативні туристичні маршрути з оглядом перлин історії міста Святого Миколи, що має стати важливим кроком до збільшення туристичної привабливості міста, зростання кількості туристів та інвесторів.

Передбачається, що буде запроваджено акредитацію екскурсоводів: випускниці презентують свої портофоліо фаховій комісії та у випадку схвалення отримають рекомендаційні бейджі. Практичний механізм сертифікації буде розроблено за участю Громадської ради з питань туризму при департаменті економічного розвитку Миколаївської міської ради.

Навчання проводиться в межах проєкту "Школа екскурсоводів – проведення тренінгів для жінок м. Миколаєва", що реалізує ГО "Фонд розвитку міста Миколаєва" за партнерства з департаментом економічного розвитку Миколаївської міської ради за підтримки Асоціації міст України (АМУ) та проекту міжнародної технічної допомоги "Партнерство для розвитку міст" (Проект ПРОМІС), який в Україні впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за кошти Міністерства міжнародних справ Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-