Серед туристів у Чорнобильській зоні – 80% іноземці

Серед туристів у Чорнобильській зоні – 80% іноземці

Укрінформ
Майже 80% туристів, які відвідали зону відчуження ЧАЕС за 8 місяців 2019 року, приїхали з-за кордону.

Про це повідомляє пресслужба ДП "Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження". 

"Чорнобильську зону відчуження за 8 місяців цього року відвідали 74671 осіб. Майже 80% туристів приїздить із-за кордону – 59698 осіб – та 14973 людини з України. Серед іноземних відвідувачів найбільше до Чорнобиля їдуть з Великої Британії – 10381 людина. На другому місці – поляки – 6544, на третьому – німці – 5399, четвертому – американці – 4143 та на п’ятому чехи – 2829", – йдеться в повідомленні.

За даними ЦОТІЗ, загальна кількість країн, звідки приїжджають до Чорнобиля – 130. Серед них Сінгапур, Чилі, Мексика, Японія та інші.

Читайте також: У Чорнобильської зони – новий туристичний рекорд

"Чорнобиль – тема, яка цікавить увесь світ. Люди бажають на власні очі побачити місце, де відбулась одна з найбільших трагедій останнього часу. З одного боку, така привабливість дає певні переваги – додаткові надходження до бюджету. Але з другого – потрібно додатково розвивати інфраструктуру, яка зробить комфортним та безпечним перебування туристів у зоні відчуження», — прокоментував помічник директора ДП "ЦОТІЗ" Кирило Гарник.

Як повідомляв Укрінформ, у липні Президент Володимир Зеленський підписав указ, спрямований на перетворення Чорнобильської зони відчуження "на одну з точок зростання України", створення "зеленого коридору" для туристів та усунення передумов для корупції.

На виконання Указу Президента України №512/2019 "Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи" у ЧЗВ затвердили водні та повітряні маршрути відвідування зони відчуження, які передбачають пересування річками Прип’ять та Уж. Загалом відвідувачам пропонують 21 маршрут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-