У Чорнобильської зони – новий туристичний рекорд

У Чорнобильської зони – новий туристичний рекорд

Укрінформ
У зоні відчуження ЧАЕС встановлено новий рекорд відвідуваності – за вісім місяців дестинацію, що набирає популярності серед мандрівників, відвідало майже 75 тисяч туристів.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства України з управління зоною відчуження на сторінці в Facebook

«Цього року уже встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження – 74 671 турист за 8 місяців. Лише за серпень 2019 року зону відвідало 14 416 осіб. Від початку року цей показник збільшився уп’ятеро: ще у січні-лютому зону відвідувало менше 3 тисяч людей на місяць, а починаючи з березня кількість туристів почала стрімко зростати», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі в зоні відчуження затверджено 21 маршрут відвідування: 13 наземних, 5 водних та 3 повітряні. Зокрема, цьогоріч спеціалісти Чорнобильської зони розробили нові водні маршрути.

Читайте також: Автор серіалу "Чорнобиль" відреагував на туристичний бум у зоні відчуження

За інформацією держагентства, старт повноцінної роботи водних та повітряних маршрутів стане можливим після завершення облаштування контрольно-пропускних пунктів.

Як повідомляв Укрінформ, успіх мінісеріалу "Чорнобиль" від американського телеканалу HBO збільшив кількість туристів, які хочуть відвідати зону відчуження ЧАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-