Через банкрутство Thomas Cook 135 тисяч туристів досі не повернулися додому

Через банкрутство Thomas Cook 135 тисяч туристів досі не повернулися додому

Укрінформ
Через крах відомої британської туристичної фірми Thomas Cook, що стався в понеділок, додому ще так і не можуть повернутися 135 тисяч людей.

Про це повідомляє Sky News.

"Після колапсу британського туристичного оператора Thomas Cook, що стався в понеділок, до Великої Британії вже повернулися майже 15 тисяч туристів, але ще 135 тисяч людей чекатимуть на повернення додому протягом наступних 13 днів", - йдеться в повідомленні.

Для повернення додому згаданих 15 тисяч клієнтів збанкрутілої туристичної фірми були задіяні 64 авіарейси. У вівторок заплановано 73 рейси, щоб повернути наступних 16 500 осіб. Ще понад 1000 рейсів – поки що у планах. Це відбувається в рамках найбільшої в мирний час операції з репатріації громадян, організованої урядом Великої Британії під назвою "Маттерхорн". Вона коштуватиме приблизно 100 млн фунтів.

Читайте також: Банкрутство Thomas Cook: Британія почала повертати з-за кордону туристів

Як повідомлялося, найстаріша у світі туристична компанія Thomas Cook 23 вересня оголосила про банкрутство після того, як напередодні уряд відмовився втрутитися в ситуацію та надати фінансування, а переговори з приватними інвесторами про додаткове вливання коштів завершилися невдачею. Thomas Cook, яка існує вже 178 років, потребувала ще 200 мільйонів фунтів стерлінгів на додаток до 900 мільйонів, про отримання яких компанія вже домовилася в межах рекапіталізації.

Внаслідок банкрутства компанії близько 22 тисяч співробітників у всьому світі залишаться без роботи, з них дев'ять тисяч — у Великій Британії.

Загалом, банкрутство Thomas Cook зачепить понад 600 тисяч клієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-