У Херсоні організовують «КримФест»

У Херсоні організовують «КримФест»

Укрінформ
У Херсонській області створили оргкомітет із проведення фестивалю «КримФест», який планують організувати восени в обласному центрі.

Про це заявив у вівторок голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв під час засідання «круглого столу», присвяченого Міжнародному дню корінних народів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми ініціювали і створили вже оргкомітет з проведення фестивалю «КримФест», ми б хотіли цієї осені зробити грандіозне свято в Херсоні, де б могли представити свою культуру, свої традиції корінні народи, які, на жаль, не можуть їх вільно представляти на окупованих територіях... Дуже хочеться, щоб фестиваль «КримФест», який зараз починається в Херсоні, рано чи пізно переїхав до Криму і ми всі разом святкували фестиваль у Сімферополі або в Ялті», - зазначив голова ОДА.

Читайте також: На батьківщині Тараса Шевченка відбудеться шостий Всеукраїнський фестиваль “ШеФест”

Він запросив допомогти в організації фестивалю програмного директора «Кримського дому» Аліма Алієва, який брав участь у роботі «круглого столу» онлайн.

Алієв повідомив, що «Кримський дім» уже долучився до організації проведення фестивалю. На його думку, дійсно важливо, що такий фестиваль відбудеться не в Києві, а саме в Херсоні, в області, що межує з АР Крим. На фестиваль в Херсоні зможуть приїхати і жителі окупованого півострова, «бо кожен виїзд з Криму для таких людей ми знаємо, це як ковток свіжого повітря, тому я дякую вам за добру волю», зазначив Алієв.  

Як раніше повідомляв Укрінформ, «Кримський дім» запросили відкрити своє представництво на Херсонщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-