Перед Львівською оперою з’явиться скрипка з «сухим» фонтаном

Перед Львівською оперою з’явиться скрипка з «сухим» фонтаном

Фото
Укрінформ
Площа перед Львівським театром опери та балету після реконструкції матиме форму скрипки й на ній облаштують «сухий» фонтан.

Відповідне рішення ухвалили на сесії Львівської міськради, повідомляє прес-служба ЛМР. 

«Компанія «Сокар» висловила бажання інвестувати кошти в заміну фонтану перед Оперним театром. Це буде «сухий» фонтан... Обрис площі – силует скрипки, гриф якої примикає до оперного театру. Струни виконані азбукою Морзе з RGB LED-підсвічуванням і читаються як «Місце можливостей. Відкритий для світу. Львів — місто кохання. Місто вільних людей», - йдеться в повідомленні.

Автори проекту – архітектурна майстерня 33BY – також пропонують повністю звільнити площу перед оперним від атракціонів і МАФів, встановити зручні лави, вбудовані в парапети зелених зон, із розетками для заряджання ноутбуків і телефонів. Планується також надати для користування безкоштовний wi-fi з онлайн-бібліотекою, інформаційними боксами, поруч будуть велопарковки.

Архітектори поставили перед собою три основні завдання: зробити площу сучасною і підкреслити архітектуру головного фасаду оперного театру; змінити філософію фонтану, щоб нічого не перешкоджало огляду театру з протилежного боку площі; створити новий імідж площі шляхом залучення творчої еліти.

Читайте також: У Львові на місці фонтану знайшли древні мури

Демонтаж нинішнього фонтану міськрада планує виконати сама, його можна буде використовувати в іншому місці.

Міні-метеостанція, розроблена інженерами, регулюватиме напір і висоту струменя «сухого» фонтану залежно від погоди й сили вітру. Синхронізація фонтану з оперним театром дасть змогу насолодитися виставою не тільки всередині театру, а й ззовні. Фонтан стане частиною сценічної опери, завдяки тому, що струмені води з форсунок паралельно "заграють" як еквалайзери. У темний час доби фонтан буде підсвічуватися RGB LED-підсвічуванням малого споживання.

У холодну пору року фонтан вимикатимуть, й він перетворюватиметься на пішохідну зону, яка може бути також використана для встановлення ялинки або сцени для проведення міських заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-