Палац Бадені на Львівщині рятуватимуть фестивалем

Палац Бадені на Львівщині рятуватимуть фестивалем

Укрінформ
У Буську, що на Львівщині, в неділю, 2 червня, на території палацу графа Казимира Бадені відбудеться "БаденіFest" у стилі ретро, організований для порятунку будівлі від руйнування. 

Про це повідомляє photo-lviv.in.ua.

"Мета фестивалю – привернути увагу до пам’ятки архітектури, яка потребує на сьогодні проведення невідкладних реставраційних робіт, популяризувати древній Буськ серед туристів, передати культуру, яка панувала на Галичині в період останніх декількох століть. Родзинкою ретро-заходу стане привітання графа Казимира Бадені, який разом зі своєю сім’єю завітає на фестиваль", - йдеться в повідомленні.

На подвір’ї палацу облаштують імпровізовану сцену, де впродовж дня триватимуть мистецькі виступи, діятиме "Містечко майстрів", фотозона, поряд відбуватимуться майстер-класи, конкурси на найкращий ретро-костюм і двійників графа.

Гості свята зможуть придбати сувенірну продукцію з емблемою БаденіFest, посмакувати їжею та смаколиками, які готували в різні історичні періоди місцеві ґаздині, славетним живим пивом, яке варили на графській пивоварні, переглянути фотографії у стилі ретро та кінофільм.

Офіційне відкриття фестивалю – о 14:00.

Читайте також: На Вінниччині відбудеться "Батозька битва"

Організатори сподіваються, що кожен з учасників "БаденіFest" зможе креативно підготуватися до свята, прибувши на фестиваль в одязі, характерному для певної історичної епохи: дами у сукнях з аксесуарами (капелюшками, рукавичками та парасольками), чоловіки у костюмах з метеликами (фраках), в капелюхах і належному взутті.

Палац Бадені розташований у центрі Буська. Це яскравий приклад європейської архітектури початку ХІХ століття. Фамільне гніздо родини Бадені об'єднує в собі гарні форми, цікаве розташування та історію старовинного галицького роду.

Пам'ятку тривалий час використовували не за призначенням. У радянські часи тут була військова частина – казарми й адміністрація. Тому з внутрішнього декору палацу мало що залишилося. У 2004 році військову частину розформували, але покинута резиденція графів Бадені так і залишилася на балансі Міноборони України. Палац стояв пусткою і поступово руйнувався. У травні 2016 року Міністерство внутрішніх справ передало палац графа Бадені у власність громади Буська. Будівля потребує ґрунтовної реставрації. 

Фото: livejournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-