Нічні екскурсії та вулична музика: Острог анонсував

Нічні екскурсії та вулична музика: Острог анонсував "туристичний" травень

Укрінформ
Нічні музейні екскурсії, музична гітаріада та інші мистецькі заходи – все це відбудеться до кінця травня в Острозі.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської облдержадміністрації 

«Вже сьогодні, 17 травня, у місті влаштують «Замкові гостини». Відтак, два острозькі музеї відкриють свої двері відвідувачам – Острозький замок та Музей історії Острозької академії. Під час нічної екскурсії там розповідатимуть про добу Відродження, стародавні легенди та про 25 років історії університету», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що сьогодні ж, в Острозі заграє «Гітаріада» - Всеукраїнський конкурс виконавців гри на класичній гітарі. Протягом двох днів учасники з різних областей України демонструватимуть присутнім власну майстерність та таланти в Острозькому краєзнавчому музеї.

А в суботу, 25 травня, на гостей та жителів міста чекатиме фестиваль вуличної музики «Культурний Барбакан». У програмі заходу – творчі номери від учнів та викладачів Острозької школи мистецтв, арт-піаніно просто неба та свято фарб.

Читайте також: Фестиваль повітряних зміїв на Миколаївщині збере 11 команд з різних країн

Окрім цього, відомі гурти «Syntora» та «Time Will Tell» виступатимуть на сцені Барбакану.

Фестивальний місяць завершиться історико-культурним заходом «Острог-Ренесанс». Це щорічне свято на Острожчині, яке відбудеться 31 травня та триватиме два дні. Фестиваль присвячено збереженню й популяризації української культурної спадщини.

Фото: Рівненська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-