На Прикарпатті за 3 місяці зібрали понад мільйон гривень туристичного збору

На Прикарпатті за 3 місяці зібрали понад мільйон гривень туристичного збору

Укрінформ
В Івано-Франківській області за три місяці 2019 року зібрали 1,1 млн грн туристичного збору, що на 22% більше, ніж за аналогічний період 2018-го.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації.

"За три місяці 2019 року платники податків сплатили до місцевих бюджетів Прикарпаття 1,1 млн грн туристичного збору, що на 200,7 тис. грн або 22% більше попереднього року", - повідомляє прес-служба ОДА.

За їхньою інформацією, лідером у туристичній галузі області, традиційно, залишається місто Яремче. Впродовж січня-березня гості цього туристичного краю сплатили до місцевого бюджету 888,6 тис. грн збору.

Читайте також: У Вінниці відбудеться масштабний туристичний форум

В Івано-Франківську надходження туристичного збору склали майже 157 тис. грн, у Богородчанському районі – 12,2 тис. грн, у Долинському – 12,1 тис. грн і на Косівщині – 11,8 тис. грн.

Відомо, що з 1 січня 2019 року ставка туристичного збору встановлюється за рішенням відповідної ради за кожну добу тимчасового розміщення в місцях проживання (ночівлі) розміром до 0,5% мінімальної заробітної плати для внутрішнього туризму та до 5% – для в’їзного. Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-