Туристичний сезон на Житомирщині: фестивалі, чемпіонський забіг та Японська весна

Туристичний сезон на Житомирщині: фестивалі, чемпіонський забіг та Японська весна

Укрінформ
У весняно-літньому туристичному сезоні на Житомирщині готують музичні фестивалі, свято японської культури, забіг з чемпіонкою світу Юлією Єлістратовою, а також промаркований маршрут місцями Бальзака.

Про це повідомляє Житомирська ОДА.

"Упродовж травня-серпня на жителів Житомирщини чекатимуть яскраві культурні події та потужні фестивалі. Серед масштабних заходів – туристична виставка ZT-EXPO 2019 у Житомирі, міжнародний рок-фестиваль WoodStock Ukraine у Тетерівській ОТГ, Японська весна та Міжнародний проект "Бальзак-220", - йдеться в повідомленні.

За словами директора Житомирського обласного туристично-інформаційного центру Василя Кравчука, у травні в Житомирі  відбудеться туристична виставка ZT-EXPO 2019, на яку вже зареєструвалися підприємства та компанії із близько 10 областей. Там презентуватимуть і туристичний потенціал Житомирщини.

Читайте також: Інший Шацьк та новий історико-культурний центр: як Волинь вабитиме туристів

На 21-22 травня запланований спортивний захід "Run, Юля, Run", головною дійовою особою якого буде спортсменка міжнародного рівня Юлія Єлістратова. Усі охочі зможуть послухати її лекцію та  взяти участь у грандіозному забігу із триатлоністкою.

Свято японської культури, або Японська весна відбуватиметься в місті 24-26 травня.  В межах заходу гості зможуть відвідати виставки, майстер-класи, концерти, дегустацію традиційних страв, уроки японської мови. Крім того, місто очікує на приїзд віртуоза та всесвітньо відомого піаніста Темпея Накамури.

Музичний фестиваль просто неба Lesia Grand Fest 2019 вдруге відбуватиметься в Новограді-Волинському 28-30 червня.

Читайте також: ТІЦ, аудіогід, QR-коди та велорикші: що готує Чернігів для туристів

Рок-фестиваль WoodStock Ukraine збере фанатів музики в Тетерівській ОТГ 9-11 серпня.

"Це потужний міжнародний фестиваль рок-музики, який вперше пройде на Житомирщині у форматі open-air, безкоштовний для відвідування. Очікуємо близько 80 виконавців та гуртів із різних країн – Польщі, Чехії, Німеччини, Англії, Італії, Швеції, Білорусі та інші. Це буде 3 дні справжнього рок-драйву та сотні кіловат звуку", - додав Кравчук.

У межах міжнародного проекту "Бальзак-220" на Житомирщині також планують промаркувати туристичний маршрут до села Верхівня, де у маєтку Ганських жив французький письменник Оноре де Бальзак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-